Ik ben zwanger!

Ja je leest het goed, ik ben in verwachting van ons eerste kindje. Heel spannende, leuke, speciale en vooral ook bijzondere tijd. De meeste van jullie zullen dit wel herkennen. Wat ben ik blij, trots en gezegend dat het ons gegund is. Want het is helemaal niet vanzelfsprekend om zwanger te raken. Daar ben ik mij heel bewust van. In mijn omgeving maak ik ook anders mee.. Heel verdrietig en aangrijpend als deze oh zo grote wens, het verlangen naar een (eigen) kindje niet kan worden vervuld.

 

De zwangerschapstest

Het moment waarop wij gingen testen.. 10 minuten voordat we vertrokken naar vrienden om daarmee uit eten te gaan en op stap te gaan. Phoe jeetje! Oke zien we dit nu goed? Het wel bekende: ‘’een licht streepje is ook een streepje’’ werd ook hier uitgesproken. Ben ik zwanger!? Zei ik hardop. Waarop mijn vriend heel droog reageerde: ‘’ja daar lijkt het wel op he?’’ haha! We hebben gelachen en vol ongeloof zijn we naar Tilburg gereden. Ik stond nog op wacht voor een geboorte. Dat was een goed dekmantel dat ik geen wijntje bestelde.

Bekendmaking zwangerschap

Het moment waar ik zo naar uit heb gekeken. Het vertellen aan familie en vrienden. Er is niks leukers dan te vertellen dat je zwanger bent. Alle reacties hebben we gefilmd. Zo leuk om op terug te kijken. De ene nog hysterischer dan de andere. Maar iedereen was blij voor ons. Zo fijn! Tussen de 7 en 10 weken hebben we het verteld. Fijn om te delen met hen wat ons bezig houdt.

Moe, misselijk, overgeven, pijnlijke borsten?

Jep! Ik mocht er ook aan geloven… Op overgeven na heb ik een aantal weken wel lekker wat klachten gehad. Ergens heel naar. Maar ergens voelde het ook als een soort van bevestiging. Ja, er groeit een baby in mijn buik! Steeds opzoek naar bevestiging. Het vertrouwen moest nog gaan groeien in mijn lijf. Het ongeloof was er dan ook nog een beetje. Met de zwangerschap + app hielt ik de groei van de kleine bij. Hoe bijzonder hoe snel de ontwikkeling van zo’n kleintje gaat. Dat dit kan!

Zwangerschapsverlof en uitgerekende datum

Hier en daar kreeg ik aanvragen van klanten voor in augustus en september. Hmmm lastig! Het liefst wil ik voor iedereen mooie reportages maken. Maar mijn verloskundige zei me al snel, plan een datum dat je met zwangerschapsverlof gaat. Een valkuil van zelfstandig ondernemers is dat je altijd door kan gaan. Er is altijd werk te doen. En rust voor jezelf is ook heel belangrijk. Ze heeft gelijk! Eind september is mijn uitgerekende datum. Vanaf 21 augustus 2023 ga ik met verlof. Voor die tijd sta ik met alle liefde en plezier klaar om jullie geboortes, gezinnen, zwangerschappen en baby’s te fotograferen. Maar daarna mag ik me klaar maken voor mijn eigen baby.

 

Zwangerschap-bekendmaking-echo-foto

Comments are closed.