Over Emma

 

Ik ben Emma Sicot, 30 jaar oud en woon in Waalwijk. Ik woon hier samen met mijn vriend Niek en onze dochter Jade. Onze wens is om ooit te verhuizen naar een boerderijtje. Wij zijn graag buiten en samen met onze dieren. Hier kom ik tot rust en krijg ik veel inspiratie.

Op mijn 18e begon ik met werken in de kinderopvang. Daar ontstond mijn liefde voor baby’s en jonge kinderen. Dagelijks maakte ik foto’s van wat ze meemaakten en stuurde deze naar de ouders. Voor een ouder is er niks fijner dan foto’s ontvangen van zijn of haar kind. Zo kwam mijn extra motivatie om hier meer mee te gaan doen.

Altijd heb ik al gevoeld dat ik verder wil. En er meer is voor mij. Zou verloskundige, doula of kraamverzorgster iets voor mij zijn? Geboortes en fotograferen trekt mij enorm. Er gaat geen vakantie voorbij zonder er een fotoboek van te maken. En toen kwam het moment! Geboorte fotograaf, dat is het! Zo kan ik mijn liefde voor fotograferen combineren met zo’n fantastisch moment als een geboorte. Ik startte met de opleiding tot geboorte- en new born fotograaf bij de Child Birth Photo Academy. In dit jaar heb ik mezelf mogen ontwikkelen en door kunnen groeien tot fotograaf.

Bij het fotograferen van de eerste geboorte kwam er iets in mij naar boven. JA! Dit is wat ik wil doen. Zoals net bevallen mama’s, had ik ook kraamtranen. (wel pas thuis hoor) hihi

Naast geboortes fotografeer ik ook heel graag zwangere, pasgeboren baby’s en jonge gezinnen. Daar waar spontane momenten ontstaan en emoties zichtbaar zijn. Jonge gezinnen zijn zo speels en zichzelf. Geposeerd neerzetten past dan ook niet bij mij. Het moment mag het moment zijn. De tijd even stilzetten en terugkijken op een fijn moment, dat is wat ik wil!

Sinds 2022 ben ik mij volledig gaan richten op Puur Emma Fotografie. Iedere boeking voelt weer als een feestje. En kijk er dan ook altijd weer naar uit om te gaan fotograferen.

 

Hoe omschrijf ik mezelf?

Enthousiast, inlevend, sociaal, actief, een gevoelsmens. Dit zijn ook wel kenmerken die andere in mij herkennen.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Ik ben graag lekker actief bezig. Sporten is dan ook iets waar ik heel erg van kan opladen. Zowel een rustige yogales als een heerlijk uur knallen met de Bootcamp. Verder ben ik graag buiten en wandel ik veel met onze hond Nala. Uiteten, shoppen, avondjes bijkletsen met vriendinnen op de bank of in de tuin met een kampvuurtje. Allemaal dingen die passen bij mij. En waar ik energie uit haal en rust in vind. Verder houd ik heel erg van reizen. In 2022 ben ik met mijn vriend 3 weken naar Tanzania geweest, daar hebben we een rondreis gemaakt. Wat geweldig was dat! Wij leven graag in het moment. We stellen het niet uit. We leven nu, dus genieten nu!