Thuisbevalling, geboorte Rens

Geboortereportage

Op 29 januari 2022, s’ morgens vroeg rond 6.00u word ik gebeld door Samantha, de bevalling is gestart! Ze heeft de verloskundige gebeld, die is onderweg. Ze vraagt mij om ook die kant op te komen. Ik stap in de auto en ga naar Sprang Capelle. Het is vanaf Waalwijk maar 10 minuutjes rijden dus ik ben er zo. Als ik daar aan kom zitten ze gezellig aan de keukentafel. Ze willen graag een thuisbevalling. Daarom wordt hun dochtertje opgehaald. Hier en daar komt er een wee. Deze worden rustig weg gezucht.

Nog een dikke knuffel voor papa en mama! Een speciaal momentje, want we weten allemaal: De eerstvolgende keer dat ze thuiskomt, is ze grote zus. Dan is haar broertje of zusje geboren. We weten op dat moment ook nog niet of het een jongen is of een meisje.

Na het uitzwaaien van hun dochter, neemt mama nog even een douche. Daarna gaan we naar boven. De verloskundige doet wat controles. Vanaf het moment dat hun dochter is opgehaald gaat het sneller en worden de weeën krachtiger. Alsof haar lichaam het nu helemaal toe kan laten en klaar is voor de komst van hun kleintje. En dat in hun eigen omgeving, waar het vertrouwd is. De plek waar ze graag komen en waar ook hun kindje geboren mag worden.

Samen weeën opvangen

Ze doet dit echt samen met haar man. Ze wordt ondersteund door een massage. De verloskundige doet het voor. Daarna neemt haar man het over. Hij is een letterlijke steun voor haar. Leunend op zijn schouder ademt ze in alle rust de weeën weg.

De kraamzorg is ondertussen ook aangekomen. Vanaf het hoekje van de slaapkamer zit ik op de baarkruk foto’s te maken en te genieten van dit speciale moment. Ik loop nog even naar beneden om een glas water te halen voor mezelf en de mama.

Ineens persdrang

Als ik terug boven kom is ze gewisseld van houding en zit ze op handen en knieën op de grond. Ze heeft persdrang! Glas water aan de kant en camera in actie!

De verloskundige is zo lief en legt haar (en mij!) goed uit wat er gaat gebeuren. En wat een hele mooie hoek is voor een foto. Zo tof!

Een aantal keer persen en daar komt de baby! Ze vangen de baby zelf op en zitten samen op de grond vol trots te kijken naar hun pasgeboren zoon! Ja het is een jongen, en hij heet Rens!

In de armen van mama gaat hij mee naar het bed. Ze bewonderen hem! Wauw wat is hij prachtig en wat is het fijn dat Rens er is. De placenta wordt ook niet veel later geboren. Ze kiezen voor een halve lotus bevalling. (de placenta blijft dan nog een paar uur tot na de geboorte verbonden aan de baby.)

Gouden uur

De emotie, liefde en geluk die deze papa uitstraalt is onbetaalbaar! Hij wijkt geen moment van de zijde van zijn zoon. Na de geboorte maak ik nog wat foto’s en daarna zet ik samen met de verloskundige en kraamzorg een stapje terug. We laten ze genieten met zijn drietjes. Een heel mooi en knus gouden uur!

Ook de ontmoeting met zijn grote zus heb ik gefotografeerd. Momenten die je natuurlijk niet wil missen! Wat een prachtige thuisbevalling was dit.

Natuurlijk ouderschap

Samantha en ik hebben contact gehouden! Heel leuk hoe dit speciale moment heeft gezorgd voor mooie nieuwe mogelijkheden. Zowel voor haar als voor mij.

Ze heeft voor mij deze website gemaakt en is zelf ook verder gaan kijken waar zij nou blij van wordt! Het natuurlijk ouderschap ligt haar helemaal. Ze is gestart met een webshop in natuurlijke babyproducten en accessoires. Voor haar webshop De Natuurlijke Babywinkel heb ik foto’s mogen maken. De webshop heeft een ruim aanbod babykleding, speelgoed en verzorgingsproducten van veilige en natuurlijke materialen, o.a. wol, zijde, linnen, katoen en hout.  Leuk om te zien hoe dingen samen komen. En je eigen visie, gevoel en passie kunnen veranderen door bijvoorbeeld de geboorte van je kindje.

 

Doe wat je blij maakt! Dat is echt iets wat ik in het afgelopen jaar heb geleerd. 

 

Comments are closed.